Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Rovinieta >> Contestatiile au determinat amanarea introducerii rovinietei electronice
Contestatiile au determinat amanarea introducerii rovinietei electronice
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 03 August 2010 09:58
04autostrada_1Guvernul a decis amanarea cu doua luni, pana la data de 1 octombrie 2010 a introducerii rovinietei electronice, ca urmare a nennumaratelor contestatii asupra felului in care a decurs licitatia de selectare a firmei care sa realizeze noul sistem de plata a taxei pentru drumurile nationale.

Desi initial introducerea rovinietei electronice a fost anuntata pentru data de 1 august de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Guvernul a decis prin Ordonanta de Urgenta amanarea acesteia pentru toamna acestui an. Odata cu introducerea sistemului electronic de plata si control al rovinietei, trebuia sa fie introdusa si rovinieta cu termen de valabilitate de 90 de zile, si acesta fiind amanata insa pentru data de 1 octobrie 2010.

Responsabilitatea implementarii noului sistem i-a venit consortiului Novensys Corporation/UTI Systems, care s-a inteles in luna decembrie a anului 2009 pentru un contract cu statul in valoare de 35,96 milioane de lei. In urma contestatiilor insa, contractul a fost semnat abia la data de 1 iunie 2010.

"Avand in vedere complexitatea sistemului care va trebui livrat de castigatorul licitatiei, acesta nu poate fi realizat intr-un termen atat de scurt incat la data de 1 august 2010 sa fie functional. In aceste conditii, este necesara prorogarea termenului de achitare a tarifului de utilizare prin intermediul sistemului informatic de emitere, gestiune monitorizare si control al rovinietei (SIEGMC) si, implicit, a celorlalte activitati care deriva din utilizarea sistemului, de la 1 august 2010 la 1 octombrie 2010, data la care sistemul va fi functional", se arata in ordonanta de urgenta emisa de Guvern.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.