Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Taxa Auto >> Inmatricularile auto cu scazut 13% in luna Octombrie
Inmatricularile auto cu scazut 13% in luna Octombrie
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 16 Noiembrie 2012 13:49

piata-auto-2012In luna Octombrie, numarul inmatricularilor de autoturisme noi in Romania a scazut cu 13% la 6.782 unitati. La nivelul Uniunii Europene scaderea numarului de inmatriculari a fost mai mica, la 4.8%.


    Nivelul mai mic cu care s-a redus numarul inmatricularilor la nivel european se datoreaza evolutiei bune a pietei auto in tari cum ar fi Danemarca, Marea Britanie sau Cehia.
   
    De asemenea tot la nivel European s-a inregistrat o evolutie pozitiva la o scadere de 4.8% in luna octombrie de la cei 11% din luna Septembrie. Evolutia pietelor auto in tarile membre ale Uniunii Europene a fost foarte diversificata conform unui comunicat ACEA.

    Cele mai mari piete auto din Europa au inregistrat si ele diverse niveluri de crestere, spre exemplu in cazul Germaniei cresterea a fost minuscula, de doar 0.5% in timp ce in Marea Britanie cresterea a fost mai semnificativa, de 12.1% la 151.000 de autoturisme.
   
    Printre pietele auto mari ale Europei care au avut evolutii mai putin favorabile se numara Spania, Franta si Italia care au inregistrat numbere mai slabe ale inmatricularilor in luna Octombrie fata de aceasi luna a anului trecut.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.