Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Audi depaseste BMW pe piata automobilelor de lux
Audi depaseste BMW pe piata automobilelor de lux
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 12 Martie 2014 10:43

audi-TT-2014Audi, producatorul de automobile germane a devenit recent  cel mai bine vandut producator de automobile de lux din lume cand Audi AG a livrat mai multe masini decat Bayerische Motoren Werke AG (BMW) in perioada ianuarie-februarie 2014.

Audi, lider pe piata masinilor de lux:

In aceasta perioada, Audi a vandut 242.400 de vehicule in timp ce BMW a vandut doar cu 383 de masini mai putin.

Anul aceasta vor fi introduse pe piata 17 modele noi Audi printre care unele complet noi iar altele doar modele vechi dar cu facelift-uri. Printre acestea va fi lansat si modelul sport Audi TT, in ideea de a-si pastra pozitia de lider pe piata automobilelor de lux.

Lansarea acestor 17 modele anul aceasta face parte din planul de investitii Audi pentru urmatorii 5 ani. Acest plan in valoare de 22 miliarde de euro are ca scop ultim aducerea marcii pe primul loc in lume in vanzari de masini de lux.

Replica celor de la BMW:

Presedintele Audi Ruper Stadler a afirmat urmatoarele: “Vom majora livrarile in toate regiunile lumii, inclusiv in Europa”. Directorul de vanzari de la BMW Ian Robertson a afirmnat urmatoarele drept replica preseidnetul Audi: “Noile modele inovatoare ce vor fi lansate in acest an, cum ar fi Seria 2 Active Tourer si Seria 4 Gran Coupe, ne vor ajuta sa mentinem ritmul de crestere a vanzarilor in 2014”.

Modelele lansate anul aceasta ar putea ajuta marca BMW sa ramana in topul producatorilor de masini de lux pentru a-l 10-lea an la rand.

Comform previziunilor companiei IHS Automotive anul acesta BMW va vinde 1.77 milioane de masini in timp ce Audi va vinde 1.66 milioane iar Mercedes 1.56 milioane.

Anul trecut profitul operational al firmei Audi a scazut cu 6.2% datorita cheltuielilor pentru dezvoltarea de noi vehicule si cheltuielilor pentru extinderea capacitatii de productie. Cu toate acestea veniturile firmei au urcat cu 2.3%. BMW a inregistrat si ea o crestere a vanzarilor de 6.4% anul trecut.

Producatorii de masini de lux din Germania:

Audi a raportat anul trecut o crestere de 8.3% a vanzarilor la nivel global si a ajuns la un nivel record de 1.58 milioane de vehicule. Anul aceasta BMW va raspunde provocarilor venite dein partea Volkswagen si Daimler prin introducerea a 25 de modele noi. Din aceste 25 de modele 10 vor fi complet noi, fara predecesor, model cum ar fi Rolls-Royce Wraith.

Cele trei mari firme de automobile din Germania au raportat anul trecut vanzari record pe fondul cresterii vanzarilor in pietele emergente din India, China si Rusia si datorita redresarii cheltuielilor in SUA.

BMW planuieste pentru anul acasta sa vanda 1.77 milioane de vehicule, astfel depasind Audi care se asteapta sa vanda 1.66 milioane de masini si Mercedes care a prognozat vanzari de 1.56 de unitati.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.