Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Reguli noi pentru obtinerea permisului auto
Reguli noi pentru obtinerea permisului auto
Scris de Iacob Sergiu   
Joi, 27 August 2015 12:01

proba-practica-scoala-de-soferiIncepand cu data de 5 Octombrie 2015, canditaii care vor fi respinsi la proba practica a examenului pentru obtinerea permisumul auto nu vor mai fi nevoiti sa sustine proba teoretica, conform unui act normativ publicat in Monitoru Oficial (MO).

 

Astfel, persoanele care vor fi admise la proba teoretica vor putea da de mai multe ori proba practica, pana cand vor lua examenul practic. Candidatii admisi la proba teoretica vor avea la dispozitie 1 an de zile sa treaca proba practica pentru a-si lua permisul auto.

Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 97/2015 pentru modificarea si completarea ordinului MAI nr. 268/2010 prevede urmatoarele: “Candidatii declarati «respins» la proba practica pot fi programati pentru sustinerea unei noi probe dupa o perioada de cel putin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare si prezentarea dovezii care atesta efectuarea a cel putin sase ore suplimentare de pregatire practica intr-o scoala de conducatori auto autorizata.”

Cat despre persoanele fizice care au picat proba teoretica, acestia vor putea da din nou testul dupa cel putin 15 zile de la respingere. Proba teoretica va putea fi data a doua oara doar dupa achitarea unei taxe.

Ordinul MAI mai includea si urmatoarele: “In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii cursului de pregatire teoretica si practica, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire”.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.