Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Cele mai periculoase drumuri din Romania pe timp de iarna
Cele mai periculoase drumuri din Romania pe timp de iarna
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 24 Noiembrie 2014 11:55

Cele mai periculoase drumuri nationale din RomaniaDrumurile nationale DN1, DN2, DN6 si DN7 au fost clasificate ca fiind cele mai periculoase drumuri din Romania in special pe timp de iarna. Conform statisticilor Directiei Rutiere din Romania pe aceste drumuri s-a inregistrat o medie de 190 de accidente si 22 de decese pe luna in perioada Decembrie 2013 – Februarie 2014.

 

Cu toate ca acum este obligatorie echiparea anvelopelor de iarna multe accidente se petrec datorita neadaptarii vitezei in functie de conditiile meteo. Astfel cele mai periculoase drumuri din Romania pe timp de iarna sunt :

1. Drumul National 1.

DN1 are o lungime de 643 de kilometri si face legatua intre Bucuresti si Vama Bors  din nord-vestul tarii. Acest drum national face legatura urmatoarele orase: Bucuresti, Brasov, Sibiu, Sebes, Cluj Napoca si Oradea.
DN1 este cea mai periculoasa sosea pe timp de iarna din tara. Conform statisticilor in perioada Decembrie 2013 – Februarie 2014 aici s-au inregistrat 58 de accidente grave cu 119 persoane ranite din care 66 au fost ranite grav.

2. Drumul National 2.

DN2 face legatura intre Bucuresti si frontiera cu Ucraina prin punctul vamal Siret. Drumul National 2 traverseaza localitatile Urziceni, Buzau, Focsani, Bacau, Roman, Suceava si Siret.
Conform statistile Directiei Rutiere a Politiei soseaua DN2 este pe locul 2 in topul celor mai periculoase drumuri nationale. In perioada mentionata inainte pe acest drum au avut loc 47 de accidente grave care s-au soldat cu 69 de raniti din care 47 au suferit rani severe.

3. Drumul National 6.

Cu o lungime de 639 de kilometri Drumul National 6 se afla pe locul 3 in topul celor mai periculoase sosele pe timp de iarna din Romania. DN6 leaga capitala tarii de Timisoara si vama vestica de la Cenad. Acest drum traverseaza localitatile: Alexandria, Rosiorii de Vede, Craiova, Filiasi, Caransebes si Lugoj.
In perioada Decembrie 2013 – Februarie 2014 pe DN6 au avut loc 43 de accidente grave in care au fost ranite 61 de persoane din care 43 ranite grav.

4. Druml National 7.

DN7 leaga capitala tarii de Nadlac traversand localitatile Pitesti, Ramnicu Valcea, Sibiu, Sebes, Deva si Arad. Drumul National 7 se afla pe locul patru in topul realizat de Directia Rutiera privind cele mai periculoase drumuri din tara.

Conform statistilor iarna trecuta, in perioada Decembrie 2013 – Februarie 2014 au avut loc 40 de accidente grave care s-au soldat cu 68 de persoane ranite (43 ranite grav).

Recomandam ca toti soferii ce vor circula pe aceste sosele in aceasta iarna sa fie echipati corespunzator si sa conduca preventiv pentru a reduce riscurile de a provoca un accident rutier.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.