Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Preturi mari la benzina si cresteri salariale.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



Preturi mari la benzina si cresteri salariale.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 07 Mai 2012 10:46

Pretul benzinei peste 6 lei pe litruUltimul val de scumpiri in preturile carburantilor a dus aproape toate sortimnetele de benzina peste limita de 6 lei pe litru dar conform statisticilor statului si salariile ar fi trebui sa creasca odata cu cresterea salariului mediu brut.


    De la inceputul anului trecut si pana in prezent, numarul autoturismelor pe motorina inmatriculate in Romania a crescut de la 1.321.956 unitati la un numar de 1.374.748 in timp ce autoturismele pe benzina au scazut de la 2.946.836 la 2.984.327.

    In urma ultimului val de scumpiri nici unul dintre sortimentele de motorina distribuite de catre Petrom nu va costa mai putin de 6.01 lei. Cea mai ieftina motorina este comercializata de catre Lukoil la pretul de 5.91 lei/litru. Si in cazul companiei Rompetrol, cel mai ieftin sortiment de motorina costa doar cu 6 bani sub limita de 6 lei/litru.

    Desi preturile sortimentelor de benzina sunt mai mici decat in cazul motorinei nici aceasta nu mai au mult pana vor depasi pretul de 6 lei/litru. Rompetrol are in prezent cele mari preturi la benzina unde cel mai ieftin sortiment este de 5.94 lei/litru. Petrom isi comercializeaza cel mai ieftin sortiment de benzina la pretul de 5.89 lei pe litru iar Lukoil la pretul de 5.85 lei pe litru.

    Cea mai scumpa benzina in aceastsa perioada poate fi gasita la Rompetrol la pretul de 6.58 de lei pentru persoanele ce cauta carburanti premium. Cea mai mare grija a specialistilor este ca pretul carburantilor ar putea in curand trece pragul de 6 lei pe litru pentru orice sortiment iar cu timpul acestas sa ajunga chiar si pana la 7 lei/litru.

    Cu toate ca pretul carburantilor a crescut teoretic si salariile ar fi trebuit sa creasca odata cu cresterea salariului mediu brut. In luna octombrie a anului trecut, salariul mediu brut pentru salariatii care au lucrat full-time 21 de zile pe luna a fost de 1.719 lei, adica cu 12% mai mare decat in 2010. Anul acesta a crescut cu 11.7%, la 1.922 lei.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.