Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Pretul carburantilor scade mai greu in Romania

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



Pretul carburantilor scade mai greu in Romania
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 13 Februarie 2015 11:11

pretul-carburantilorIn majoritatea tarilor din sud-estul Europei pretul titeiului continua sa scada. Cu toate acestea in Romania a avut loc o scadere mult mai lenta, aceasta pentru ca firmele de distributie a carburantilor au aplicat ieftiniri mici pentru a-si creste incasarile.

 

In Romania s-au inregistrat cele mai mici scaderi a preturilor carburantilor dintre toate tarile vecine. Daca la noi in tara pretul benzinei a scazut cu 5% din luna Decembrie si cel al motorinei cu 4.5%, in tarile vecine precum: Slovacia, Polonia sau Bulgaria ieftinirea a fost dubla sau chiar tripla, conform informatiilor Comisiei Europene.

Mai mult decat atat, tara noastra a ajuns intr-o situatie bizara in care pretul carburantilor este mai mare decat in Austria, tara de provenienta a grupului OMV. Situatia arata astfel deoarece ponderea taxelor in pretul carburantilor este mai mare in Romania decat in Austria.

In data de 3 Februarie, la ultima raportare pretul mediu al benzinei era de 4.94 lei pe litru. In aceasta perioada pretului unui litru de benzina fara taxe era de 1.95 lei/litru. Astfel ponderea impozitelor in pretul benzinei este de 60.6% la noi in tara.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.