Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Posibila revenire a pietei de leasing auto.
Posibila revenire a pietei de leasing auto.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 20 Ianuarie 2012 12:49

Leasing operationalCompania de leasing LeasePlan Romania isi propune anul aceasta sa investeasca pana la 30 de milioane de euro in achzitia unor noi automobile in urma cresterii cifrei de afaceri de anul trecut. La finele anului trecut, firma a inregistrat o crestere de 21% in CA fata de anul precedent.


    Anul 2011 s-a terminat pentru LeasePlan Romania cu o cifra de afaceri de 30.982 milioane de euro, adica cu 21% mai mare decat in anul precedent. Bogdan Apahidean, directorul general al companiei a declarat astfel in legatura cu situatia firmei de la finele anului trecut: "Anul trecut, multe companii au constientizat potentialul de reducere a costurilor cu administrarea flotelor auto prin externalizarea serviciului, fapt care s-a reflectat atat in cresterea pietei, cat si in evolutia companiei noastre”.

    Conform acestuia, anul trecut, valoarea portofoliului companiei a crescut cu 57% fata de 2010 ajungand la peste 57.500 milioane de euro. Din numarul total de autovehicule din flota LeasePlan Romania, 5704 se afla in sistemul de leasing operational full iar 61 se afla in sistemul de leasing operational net. Celelate 502 autovehicule ramase sunt folosite in serviciile de gestionare a flotei.

    Directorul general LeasePlan a afirmat astfel despre planurile pentru acest an: “In 2012, ne-am planificat o crestere a flotei de autovehicule cu 20%, pana la un nivel de 7.400 de unitati in administrare. Estimam pastrarea componentei actuale a flotei, care reflecta in mare masura structura pietei auto. Totodata, vom investi 30 milioane euro in achizitia de autoturisme si autovehicule comerciale usoare (de maximum 3,5 t).”

    LeasePlan este o companie originara din Olanda cu mai bine de 45 de ani de activitate in domeniul serviciilor de management si activeaza in peste 30 de tari. Compania are in prezent peste 6.000 de ani si are ca actionari grupul Volkswagen cu control de 50% si Fleet Investments B.V. tot cu 50% actiuni.
   


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.