Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Inmatriculari in Bulgaria in curand interzise.
Inmatriculari in Bulgaria in curand interzise.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 28 Septembrie 2011 10:00

Inmatriculari auto in Bulgaria, interzise.In curant, Parlamentul de la Sofia va adopta o noua legislatie prin care proprietarii de automobile din alte state nu vor avea voie sa circule cu placute de inmatriculare din Bulgaria, conform Vicepresedintelui Comisiei Bulgare de supraveghere financiara, Borislav Bogoev.


    Problemele actuale din segmentul auto in legatura cu automobilele inmatriculate in Bulgaria dar care circula in Romania au fost dezbatute marti de catre reprezentantii sectoarelor de asigurari din Romania si Bulgaria in capitala bulgara, Sofia. Evenimentul a avut loc cu suportul organizatiilor Media XPRIMM din Romania si Insmarket din Bulgaria.

    Conform noilor reglementari legate de inmatriculari auto in Bulgaria, prorietarii noilor automobile vor fi nevoiti sa inmatriculeze automobilul la adresa de domiciliu intr-un termen de 14 zile din mometnul achizitiei. Dupa aceasta perioada, vehiculul isi pierde valabilitatea. Datorita acestei schimbari, romanii care isi cumpara automobile in Bulgaria nu le vor putea folosi mai mult de 2 saptamani in Romania.

    In acelasi timp, daca un automobil cumparat si inmatriculat in Bulgaria produce un accident pe teritoriul Romaniei, despagubirile vor fi platite de catre firma de asigurari auto din Bulgaria sau de catre Fondul de Garantare din Bulgaria in caz ca aceste nu are asigurare auto. Una dintre problemele majore este faptul ca media despagubirilor din Romania este mai mare decat cea din Bulgaria.

    Problema inmatricularilor in Bulgaria creaza complicatii nu doar companiilor de asigurari atat din Bulgaria cat si din Romania dar si sistemelor fiscale din ambele tari, conform vicepresedintelui al Asociatiei Asiguratorilor din Bulgaria, Kosta Ciolakov.

    Conform informatiilor statistice prezentate de Mona Cucu din Comisia de Supraveghere a asigurarilor in doar patru ani, numarul accidentelor din Romania in care au fost implicate autoturisme din Bulgaria a crescut de 15 ori. In 2006 numarul acestor accidente a fost de 203, ca anul viitor sa ajunga pana la 3155 incidente rutiere.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.