Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Germania introduce in 2016 Vigneta pentru straini
Germania introduce in 2016 Vigneta pentru straini
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 14 Iulie 2014 08:39

autobahn-050501-2Drumurile rapide ale Germaniei ar putea fi incepand cu 2016 putin mai scumpe de traversat pentru soferii din celelalte tari europene. Germania a anuntat recent ca ar vrea sa introduca o Vigneta speciala pentru turistii straini care vor sa le tranziteze tara.

 

Conform Ministrului Transportului din Germania Alexander Dobrindt doar prin simpla implementare a acestei Vignete ar putea aduce in tara peste 2.5 miliarde de euro la buget intr-o perioada de doar 4 ani. Vigneta pentru turisti straini va fi disponibila in doar doua forme: cea de 10 zile care va costa 10 Euro si cea de 1 an care va costa 100 de Euro.

Cei care critica decizia de implementare a acestei taxe de drum spun ca este discriminatorie conform legilor Uniunii Europene. Desi chiar si soferii autovehiculelor inregistrate in Germania vor plati aceasta taxa, acestia vor primi o compensatie prin reducerea unei alte taxe pentru automobil.

Printre tarile care au criticat in mod direct aceasta decizie a Germaniei se afla Austria si Olanda. Cu toate acestea, Ministrul Transporturilor Alexander Dobrindt a insitat ca legea  nu este discriminatorie. Legea de introducere a acestei taxe de drum este in prezent in curs de promulgare.

Partidul ministrului transporturilor, Uniunea Crestin Sociala a propus introducerea acestei taxe datorita plangerilor rezidentilor din Bavaria. Locuitorii acestei parti sudice ale Germaniei in repetate randuri s-au plans de taxele de drum din tarile din vecinatate ca Austria si Elvetia in timp ce soferii din aceste tari nu plateau nimic pentru tranzitul prin Germania.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.