Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Dacia a inregistrat o crestere a inmatricularilor in Franta.
Dacia a inregistrat o crestere a inmatricularilor in Franta.
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 02 Mai 2011 13:38

Dacia_inmatriculari_auto_in_FrantaInmatricularile automobilelor romanesti Dacia au crescut cu 6.6% in Franta in luna aprilie in comparatie cu aceasi perioada a anului trecut. Numarul inmatricularilor auto pentru marca Dacia a ajuns la circa 8.000 de unitati, aceasta dupa o scadere in luna martie.


    In luna martie 2011, inregistrarile marcii romanesti au scazut cu peste 11%. Pe piata franceza, Dacia a intrecut in marcile Opel, Fiat, Toyota sau Nissan cand e vorba de imatriculari. Marcile cu cele mai multe inmatriculari din Franta sunt Peugeot, Citroen si Renault dintre producatorii francezi si Volkswagen si Ford din marcile straine, conform informatiilor Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile.

    Ponderea automobilelor Dacia inregistrata pe piata franceza a crescut cu 0.7% fata de luna aprilie a anului trecut, de la 4% la 4.7%. Luna martie a fost o perioada mai slaba pentru inmatricularilor marcii romanesti, acestea scazand cu 26,5% la 12.212 unitati.

    Marcile auto cu numarul cel mai mare de inregistrari pe piata Frantei sunt: grupul PSA Citroen Peugeon, cu un numar de 49.934 unitati inregistrate, urma de Renault cu 41.483, numar cu 19.1% mai mic decat in aceasi perioad a anului trecut. Din grupul Renault face parte si marca roamneasca Dacia, acesta avand inregistrari mai mici cu 23,5%  in aprilie, comparativ cu aceasi luna a anului precedent.

    Pe piata auto a Frantei, au fost inregistrate in luna aprilie 169.451 de automobile noi. 


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.