Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Crestere de 10% pe piata anvelopelor pentru turisme.
Crestere de 10% pe piata anvelopelor pentru turisme.
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 03 Iunie 2011 11:45

michelincrossConform estimarilor marelul producator francez de anvelope, Michelin, piata anvelopelor pentru turisme este una foarte dinamica si are un potential de crestere de aproximativ 6% in urmatorii patru ani.


    Previziunile celor de la Michelin au observat o posibila crestere de 11-12%  in piata de anvelope din Romania. Obligativitatea achizitionarii anvelopelor de iarna a ajutat la cresterea pietei anvelopelor cu circa 30% acest an comparativ cu anul trecut. Aceleasi previziuni spun ca pana in 2015 se va obtine un avans de 30% al pietei de anvelope, in special pentru tipurile de vara mai mari de 18 inch. Segmentele de piata pentru anvelopele de 19 si 20 inch vor inregistra si ele cresteri .

    Aceasta piata a crescut cu 10%  in primele patru luni ale acestui an fata de aceasi perioada a anului trecut, inregistrand si o crestere de 20% pentru segmentele de performanta. Conform reprezentantilor de la Michelin "In 2011, se observa o revenire a pietei, cu o crestere estimata de 10% a vanzarilor, ipoteza sustinuta de noua taxa de mediu si programelor Rabla. Ca provenienta, 70% din masinilor noi vandute sunt marci de import, iar restul sunt produse de compania autohtona (Dacia)".

    Producatorul francez de anvelope Michelin si-a inceput activitatea in Romania in urma cu 10 ani si detine in prezent trei centre de productie: RomSteel Cord Zalau, Silvania Zalau si Victoria Flroesti. Anul trecut, Michelin a produs 176 milioane de anvelope iar canzarile nete s-au ridicat la 17.9 miliarde euro.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.