Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> CE va suplimenta fondurile Romaniei pentru autostrazi
CE va suplimenta fondurile Romaniei pentru autostrazi
Scris de Iacob Sergiu   
Vineri, 21 Noiembrie 2014 16:11

autostrada-timisoara-lugoj-inaugurare-11Comisia Europeana a decis miercuri in data de 19 Noiembrie sa suplimenteze fondurile pentru constructia de autostrazi ale Romaniei. Conform unui comunicat din partea Comisarului European pentru politica regionala Corina Cretu bugetul suplimentar va fi de peste 260 de mil. de euro.

 

Conform acesteia Comisia Europeana a decis sa acopere costurile de constructie a doua tronsoane de autostrada din tara care initial erau finantate din imprumuturi bancare. Prin semnatura Comisarului European pentru Politica Regionala 262 de mil. de euro au fost alocati bugetului Romaniei din Fondul de Coeziune pentru proiecte de infrastructura.

Nivelul total al contributiei Comisiei Europene a ajuns la 439 milioane de euro din care 287 mil. sunt destinati autostrazii Arad – Timisoara si 151.5 mil. pentru varianta de ocolire a munincipiului Constanta.

"Infrastructura rutiera este unul dintre principalele instrumente prin care putem reduce diferentele de dezvoltare dintre regiunile Uniunii Europene, iar Romania va avea intotdeauna in mine un partener pentru realizarea marilor proiecte de infrastructura" a afirmat Corina Cretu, Comisarul European pentru Politica Regionala.

Fondul de Coeziune al Uniunii Europene de unde am primit finantarea pentru cele doua tronsoane este destinat acelor state membre ale caror venit national brut pe cap de locuitor este mai mic decat 90% din media UE.  Fondul de Coeziune vizeaza reducerea diferentelor economice si sociale si promovarea dezvoltarii durabile ale tarilor membre.

Una dintre prioritatile Fondului de Coeziune al UE este si dezvoltarea retelei transeuripene de transport.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.