Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Utile >> Verificarea ITP >> Acte necesare pentru Verificarea ITP
Acte necesare pentru Verificarea ITP
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 23 Ianuarie 2013 12:22

verificare-itp-2Inspectia tehnica periodica a unui autoturism poate fi efectuata la orice statie autorizata RAR si nu doar in judetul in care a fost inmatriculat autovehiculul. Reprezentantele RAR din toate judetele Romaniei pot fi gasite pe Ghid Transport sau pe pagina oficiala a Registrului Auto Roman.

Inspectia Tehnica Periodica este obligatorie iar pretul acesteia este suportat de detinatorul autoturismului. Cu toate acestea proprietarul autoturismului nu trebuie sa fie obligatoriu cel care preda autoturismul la reprezentanta RAR.

Oricine poate preda autoturismul la o reprezentanta RAR pentru efectuarea Verificarii ITP atata timp cat acea persoana detine urmatoarele acte:

Cartea de identitate a conducatorului auto care preda autoturismul la reprezentanta RAR in original.
Cartea de identitate a autovehicului (CIV) In cazul in care autovehiculul este in leasing sau apartine unei firme se accepta o copie a cartii de identitate daca aceasta este stampilata de proprietar si contine mentiunea "Conform cu Originalul".
Talonul - Certificatul de inmatriculare al autoturismului in original sau autorizatia provizorie de circulatie.
Asigurarea RCA cu conditia ca aceasta sa fie valabila la data in care se efectueaza inspectia tehnica periodica.

Pretul efectuarii inspectiei tehnice periodice difera de la o reprezentanta RAR la alta. In cazul unui autoturism pretul verificarii ITP va varia intre sumele de 100 si 200 RON. Verificarea unui autoturism pe benzina va fi in general mai ieftina decat cea pentru un autoturism diesel sau benzina + GPL. De asemenea autovehiculele mai mari precum microbuzele, autorulotele sau autoutilotarele specializate sau mixte va fi mai scumpa decat in cazul unui autoturism personal.

Programarile pentru Inspectia Tehnica Periodica se efectueaza prin apel telefonic. Numarul de telefon pentru programari si cel pentru informatii aditionale poate fi gasit pe Ghid Transport Aici sau pe pagina oficiala RAR.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.