Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Pret Benzina / Motorina >> Europenii se reorienteaza spre masinile pe benzina.

Feed Display

Vă rugăm să faceţi directorul cache editabil

Sondaj de opinie

Cel mai bun constructor?
 



Europenii se reorienteaza spre masinile pe benzina.
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 16 Martie 2011 11:36
benzina_la_pompaDupa cativa ani buni in care piata europeana a fost dominate de vehiculele pe motorina, europenii incep sa se reorienteze catre masinile pe benzina.  Conform unui studiu al Agentiei Internationale pentru Energie :"In ultimii doi ani, flota de vehicule din Europa a inregistrat evolutii interesante, care daca s-ar mentine pe termen lung ar putea eventual modifica structura cererii de produse petroliere pe continent".


In acelasi raport apare si urmatoarele informatii "In 2009, pentru prima data din 2003, cota inmatricularilor de masini diesel a scazut sub 50% din total, respectiv 46,3%, pentru cele cinci piete principale - Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie".

Evolutia acestor tranzitii la benzina se explica prin cresterea preturilor la umplerea unui rezervor cu motorina. Deasemenea preturile ar putea creste cu 5% pentru masinile diesel datorita inaspririi reglementarilor de mediu.

Rafinariile din Europa vor fi afectate de aceasta reorientare a pietei auto, insa impactul nu trebuie exagerat, au conformat specialistii Agentiei Internationale pentru Energie. La momentul actual aproximativ 2/3 din flota de masini aflate in uz din majoritatea tarilor europene functioneaza pe benzina, dar sunt  unele exceptii cum ar fi Spania, unde masinile pe motorina depasesc usor 50% din parcul auto.

 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.