Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Atlassib - Primul curier care testeaza masini electrice
Atlassib - Primul curier care testeaza masini electrice
Scris de Iacob Sergiu   
Miercuri, 18 Martie 2015 11:31

atlassib-renault-kangoo-ze-electricUn vehicul total electric va fi folosit pentru prima oara in Romania de catre o firma de curierat, respectiv Posta Atlassib. Aceasta a ales sa foloseasca noul Renault Kangoo ZE in activitati zilnice pentru a-i testa performanta si potentialul.

 

Modelul aflat in stadiul de testare la Atlassib este varianta L2. Acest automobil are doua locuri si un volum util pentru depozitarea marfii de 4 metri cubi. Masina este echipata cu un motor de 44 kw, cutie de viteze automata, ABS si o baterie de 22 kWh. Sarcina utila a masinii este de 650 de kilograme. Viteza maxima a automobilului este de 130 km/h.

Pretul unui astfel de automobil este de 14.800 de Euro fara TVA. In acest pret nu este inclusa chiria bateriei care se calculeaza in functie de numarul kilometrilor parcursi in fiecare luna.

Sorin Stoian, seful Departamentului Logistica de la Posta Atlassib a afirmat urmatoarele: "Vehiculul va fi testat in activitatea de curierat urban, urmand a fi incarcat cu colete la volumul util si capacitatea indicata de normele Renault. Vrem sa analizam parametrii tehnico-economici de exploatare, costurile cu chiria bateriei, energia electrica consumata la incarcare, timpii de incarcare, costurile de mentenanta pe kilometru, fiabilitatea si interconectivitatea cu dispeceratul".

Seful de logistica Atlassib a afirmat in continuare ca daca testul initial este un succes si acest automobil electric se dovedeste a fi viabil din punct de vedere al autonomiei in trafic real incarcat cu marfa specifica activitatii de curierat atunci compania va mai achizitiona 4-5 masini, cate una pentru fiecare oras mare in care opereaza Posta Atlassib, adica Bucuresti, Sibiu, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

Aceasta a mai declarat si ca: "Posta Atlassib este prima companie de curierat din Romania care testeaza in conditii reale de exploatare un vehicul total electric".

Posta Atlassib face parte din Holdingul Atlassib si efectueaza operatiuni de curierat in 14 tari europene, detine 80 de depozite si agentii in Romania si peste 150 in strainatate. Parcul auto al companiei este compus din 290 de autoutilitare.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.