Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Noutati >> Verificarea ITP, responsabilitatea soferilor dar si a autoritatilor
Verificarea ITP, responsabilitatea soferilor dar si a autoritatilor
Scris de Iacob Sergiu   
Marţi, 18 Noiembrie 2014 13:19

Inspectia-Tehnica-Periodica-ITPIn cea mai mare parte verificarea ITP (Inspectia Tehnica Periodica) este considerata o formalitate, un lucru pe care soferii trebuie sa il faca obligatoriu prin lege cu toate ca uzura unei masini nu tine cont de lege iar aceasta intervine din primul moment in care masina este pusa in functiune.

 

Soferii ce nu acorda atentia necesara inspectiei tehnice periodice risca sa puna in periocol atat viata sa cat si a celorlalti, atat alti soferi cat si pietoni. Cu trecerea timpului orice autovehicul, chiar si o masina noua este afectata de uzura, ceea ce creste sansa ca un accident sa aiba loc.

Despre ITP:

La Inspectia Tehnica Periodica se verifica toate aspectele unui autovehicul. Aceasta include: aspectul exterior general, starea anvelopelor, nivelul emisiilor de noxe, sistemul de franare, suspensiile si articulatiile masinii, dar si seria de motor si a caroseriei. Verificarea ITP include de asemenea si sistemul de iluminare al masinii si sistemul de evacuare a noxelor.

In cazul in care sunt gasite defecte majore sau mai multe defecte minore decat este permis in cadrul inspectiei tehnice atunci acel autovehicul nu va trece verificarea tehnica. Sunt de asemenea persoane care cred ca inspectia tehnica periodica poate fi trecuta fara probleme indiferent de starea masinii, intr-un fel sau altul. Acesta nu mai este sau nu va mai fi cazul.

La verificarea ITP se fac poze autovehicului si se tine evidenta problemelor intalnite iar RAR are dreptul sa blocheze masinile pana in momentul in care un inspector autorizat  poate verifica daca inspectia este facuta conform standardelor.

Mai mult decat atat, incepand cu 2017 inspectia tehnica periodica va fi filmata in intregime. Filmarile vor fi pastrate timp de 2 ani si puse la dispozitia insepctorilor RAR.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.