Joomla Slide Menu by DART Creations
Prima Pagina >> Piata Auto >> Piata masinilor noi in 2013, un nou record
Piata masinilor noi in 2013, un nou record
Scris de Iacob Sergiu   
Luni, 22 Iulie 2013 09:29

piata auto din romania in declinPotrivit datelor reprezentantilor Autovit.ro piata romaneasca a masinilor noi in 2013 ar putea atinge un nou record minim de 50.000 de unitati daca se pastreaza ritmul de vanzari dupa primele 6 luni de 4.000 de unitati pe luna.

 

Mihai Cune, business manager la Autovit.ro spune ca: "Este totusi de asteptat ca finalul lui 2013 sa nu aduca rezultate atat de slabe, un factor de revigorare fiind programul Rabla, care, desi a inceput in luna iunie, este de asteptat sa reprezinte 10-15% din piata totala a masinilor noi.

Voucherele Rabla s-au tranzactionat in piata chiar si cu un nivel de 1.300 de lei, data fiind cererea scazuta pentru acestea si perioada de doar 45 de zile de valabilitate".

Chiar si daca s-ar remedia situatia pietei auto specialistii sunt de pararere ca aceasta tot nu va depasi nivelul de 66.000 de unitati inregistrat anul trecut.

Reprezentantul Autovit.ro a continuat ideea astfel: "La masini second-hand din import nu sunt motive ca valoarea de circa 30.000 de unitati pe luna sa se schimbe radical (cele din import si reinmatricularile de masini rulate din Romania). Va creste ponderea masinilor cu norma de poluare Euro 2, dat fiind ca taxa auto a scazut. Ne mai asteptam la o crestere si pe segmentul de masini Euro 4 cu motoare mici, dar cel mai mult la masinile cu motoare Euro 5, unde timbrul de mediu are o valoare foarte mica".

Piata de masini second hand in 2013 a fost estimat ca va inregistra o scadere intre 15 si 20% in 2013. Estimarile paginii de specialitate autovit au fost facute pe baza datelor a Politiei – DRPCIV privind vanzarile de masini noi, second hand sau din import.

Dupa primul semestru al acestui an producatorul autohton de autovehicule Dacia detine 25% din cota de piata, urmata de Volkswagen cu 15%. Fata de piata auto a masinilor second hand, cea a masinilor noi prezinta numere mult mai slabe.

Topul masinilor second hand din import a ramas aproape neschimbat in ultimii ani cu Volkswagen ca lider, urmat de Opel pe locul 2, Ford pe a treia pozitie si Audi si BMW pe locurile 4 respectiv 5. Topul masinilor second hand tranzactionate in interiorul tarii este putin diferit, cu Volkswagen si Opel pe primele pozitii dar urmate de Dacia si Skoda.


 

Inregistrare

Atentie: In campul "Utilizator" nu se accepta spatii.